POGOJI POSLOVANJA

POŠTNINA

Poštnina se za skupno vrednost naročila nad 80€ ne zaračuna za pošiljke v Sloveniji.
Za pošiljanje v druge države EU se poštnina zaračuna po ceniku dostavnih služb.

CENE

Vse cene izdelkov so navedene v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost(DDV). Cene so zagotovljene za dan naročila in se lahko dnevno spremenijo, brez predhodnega obvestila.
NAROČILA – KORAKI NAKUPA:

1.) Blago lahko naročate 7 dni v tednu in 24 ur na dan. Preden naročite blago, lahko popravljate vsebino naročila v nakupovalni košarici. V košarici lahko izdelke dodajate, spreminjate količino in brišete posamezne izdelke. Če ste prepričani, da želite  izdelke, ki jih imate v nakupovalni košarici kupiti, klikni »izvedi naročilo«. V primeru, da kupujete prvič kliknite na gumb »ustvari račun«. V kolikor ste že registrirani, vpišite samo naslov elektronske pošte in svoje geslo. Kot registriran uporabnik boste  lahko pregledovali svoja naročila. Preverite pravilnost naslova dostave in svojo telefonsko številko zaradi komunikacije ob dostavi pošiljke. V meniju dostava si lahko ogledate morebitne stroške dostave. Nakup potrdite s klikom na »potrditev naročila«.  Potrditev naročila boste takoj prejeli na vpisan elektronski naslov.

Nekateri artikli nimajo “nakupovalne košarice”. Te artikle naročate preko elektronske pošte ali telefona: info@vsezakoli.si ali +386 40 507 966  in jih prevzamete v vam najbližji kolesarski trgovini, katere ima družba Griffin d.o.o. odprte oziroma s katerimi družba Griffin d.o.o. poslovno sodeluje

V kolikor se ne želite prijaviti, lahko želeno blago naročite brez prijave » enkratni nakup«

2.) Naročilo potrjeno – pogodba sklenjena
Ponudnik oddano naročilo pregleda v največ 48 urah, šteto od trenutka oddaje popolnega naročila, preveri dobavljivost naročila ter podano naročilo potrdi ali z razlogom, katerega je potrebno navesti, zavrne. Ponudnik si pridružuje pravico, da pokliče uporabnika na njegovo telefonsko številko, kot posredovana z naročilom. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski  pošti o predvidenem roku dostave.

3.) Blago odposlano
Ponudnik v obljubljenem roku zapakira in odpošlje blago s priloženim originalnim računom in morebitnimi navodili in garancijskim listom.

VRAČILO BLAGA:

  • Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@vsezakolo.si

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnikov na voljo Tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Griffin d.o.o., Linhartova 18, Celje, ali ga osebno prinese v eno izmed trgovin prodajalca.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se NE šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da potrošnik s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne na TRR uporabnika.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

  • Vračilo poškodovanih pošiljk V primeru, da je paket poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavljalcu blaga (Pošta slovenije ). Skupaj bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.
  • Če je bila vrednost vašega naročila višja od 50 € je vračilo robe brezplačno. Če vaše plačilo ni preseglo vrednosti 50 €, krijete stroške poštnine sami. Prosimo prepričajte se, da bodo vaša vračila vrnjena s plačano poštnino. Priporočamo vam, da se informirate o stroških dostave pri različnih dostavnih servisih. Obrazec za vračilo blaga najdete na naši spletni strani pod zavihkom Vračila.

REKLAMACIJA:

V kolikor blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali blago kako drugače odstopa od kupčevega naročila, potem lahko kupec blago reklamira. Po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem je možno blago vrniti tudi po pošti sicer pa ga osebno prinesete v trgovino.

GARANCIJA:

Proizvajalec je v skladu z zakonom dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri proizvajalcu ali njegovem pooblaščenem servisu. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca.

Proizvajalec je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. Kupec lahko garancijo uveljavlja tudi pri prodajalcu, vendar tudi v tem primeru  velja določilo iz prejšnjega odstavka.
Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu.
V kolikor želite pošiljko vrniti na naše stroške, se je o tem potrebno predhodno dogovoriti.

STVARNA NAPAKA:

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

VAROVANJE PODATKOV IN ZASEBNOSTI:

Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletno trgovino Griffin d.o.o., je nujen in izključno potreben samo za pravilno izvajanje storitev spletne trgovine www.vsezakolo.si.

Obvezujemo se, da uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne  bodo predani tretji osebi. Uporabnikom je na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih preko njihovega uporabniškega računa.

Pri procesu naročanja so vsi podatki med prenosom zaščiteni proti nepooblaščenim vpogledom s spletnim zaščitnim protokolom SSL (http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Sockets_Layer), saj strežnik www.vsezakolo.si uporablja certifikat Comodo Free SSL.

S klikom na ikono lahko preverite veljavnost SSL certifikata za strežnik www.vsezakolo.si

PRITOŽBE IN SPORI:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati, o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh vse spore rešiti sporazumno. V kolikor mirna rešitev spora ni mogoča, se določi pristojnost sodišča, na območju katerega je sedež ponudnika.